Om Anna

Jag heter Anna Westin och arbetar illustratör. Jag driver Färgstarkt, Annas illustration & Design och närmar mig ett 10 års (!) jubileum som frilans med stormsteg.

Under dess år har jag hunnit med en rad olika spännande uppdrag! Om jag ska välja ut några guldkorn så blir det absolut julkalendern åt Sveriges Radio 2014. En otrolig ära att få teckna den helt enkelt! Det andra guldkornet är att jag fick ta fram en karaktär till Skansen som heter Kapten Reko. Projektet med Kapten Reko har varit löpande sen 2014 och hösten 2017 fick jag också måla en stor väggmålning (ca 12 meter) inne på Lill Skansen. Nu finns det ett spel om henne som riktar sig till förskolor och hon finns som maskot på Skansen och hon har dessutom ett permanent högkvarter inne på Lill Skansen.

Innan jag började arbeta tog jag en examen inom illustration på Mälardalens Högskola och innan dess gick jag två förberedande utbildningar, Sigtuna Folkhögskola Konstlinje och Nyckelviksskolan Färg & Form.

Förutom de projekten jag redan har beskrivit tecknar jag även mycket barnböcker åt ett flertal bokförlag. Några av dom förlagen jag arbetar med är Alfabeta Förlag, Olika Förlag, Nypon Förlag, Hegas Förlag, Lind & Co, Idus Förlag och Fri Tanke Förlag. Jag älskar att få teckna åt barn! Känslan av att hitta karaktären och sen göra kluriga och roliga bilder som barnen gillar! Helt enkelt världens bästa yrke.

Förutom att teckna på beställning så har jag en webbshop där man kan köpa mina illustrationer trycka på ett högkvalitativt papper. Jag försöker att uppdatera där så ofta det finns lite tid mellan projekten och jag blir lika tacksam varje gång någon köper en bild av mig för att se ha den hemma på sin vägg.

Mina bilder brukar kännas igen på myllret av detaljer och dom starka färgerna. Jag älskar när någon tittar på bilden för kanske tredje gången och då hittar något nytt, då har jag lyckats.

Jag tecknar åt både privatpersoner och företag gillar att hoppa mellan olika uppdrag och gör gärna flera olika sorters projekt så det blir en bredd. Söker du efter en illustratör så tveka inte att höra av dig!

Vill du kontakta mig? Maila mig på

fargstarkt@gmail.com

Anna Westin

Färgstarkt, Annas Illustration & Design gör illustrationer och grafisk design till både företag och privatpersoner.

HELLO

Hör gärna av dig om du vill prata med mig om ditt nya projekt eller om det är något speciellt du vill beställa av mig!

13 + 14 =