Simma på Neptunus

Rymdsnurr och känslokarusell. 
Eskil är en vanlig kille. Bara lite rädd för vatten. Tills han möter Tova. De har två saker gemensamt: Båda är adopterade … och båda gillar rymden. Tillsammans bildar de Rymd-klubben E.T. där bokstäverna står för deras namn. Klubben blir räddningen för Eskil. Istället för att åka till den läskiga simhallen reser han och Tova ut i rymden – ända till Neptunus! 
I alla fall i fantasin … 

En ny bokserie för de yngsta läsarna av Marie Helleday Ekwurtzel med finurliga illustrationer i färg av Anna Westin. Vi lär känna barnen Eskil och Tova. Eskil kommer från Colombia. Tova kommer från Kina. Båda älskar rymden. De löser olika problem med hjälp av fakta om rymden… och massor av fantasi. 
Eftertänksamt och kul berättar författaren en berättelse om att vara annorlunda. 
Hegas böcker – lätta att läsa. Svåra att motstå!

Författare: Marie Helleday Ekwurtzel
Bild: Anna Westin

Chihuahuan Jackie

Chihuahuan Jackie handlar om vardagen i förskolan och hur viktigt det är att låta alla vara med och leka.
I boken får man följa med den lilla chihuahuan en dag på hunddagis. Det uppstår en situation där de stora hundarna inte tillåter den lilla hunden Tintin att vara med och leka. Man får sedan följa hur Jackie tillsammans med de andra hundarna hanterar situationen. Det blir en spännande vändning som leder till att alla hundarna förenas i gemensam lek. Efter sagan ställs ett antal engagerande frågor till barnen som de kan svara på genom att skriva eller illustrera direkt i boken.

Författare: Alexandra Kohn
Bild: Anna Westin

Edgar Bokhunden

Edgar är en glad hund som älskar ostsmörgåsar och människor. Att morra på folk är inget för Edgar, så vakthund kan han inte bli. Kanske finns det ett annat jobb som passar bättre? Ett jobb där man får träffa många barn och bära en vacker, gul väst?

Men först måste han lära sig komma överens med den konstiga katten Lollo. Hon som inte förstår sig på skoj …

Författare: Ingrid Jönsson
Bild: Anna Westin

Piratens Hemlighet

Dörren smällde igen. Det blev beckmörkt i kryptan. Kylan trängde in genom kläderna. – Vi är instängda, viskade Aniara. 

Enligt legenden grävde piraten Skytte ner en skatt på 1600-talet utanför den lilla byn Pataholm. Platsen kallas fortfarande Skyttes kulle. 
När syskonen Aniara och Benjamin hälsar på sin faster som bor i byn, dröjer det inte länge innan de lockas ut på spännande äventyr i piratens fotspår. Syskonen råkar ut för den ena mystiska händelsen efter den andra. 

Författare: Anna-Karin Andersson Ulrika Söderström
Bild: Anna Westin

Annie och den andra

Inuti Annie bor Den Andra. Den arga Annie. Idag när Annie vaknar vet hon att Den Andra också är där, för det är en pöl av ilska inuti. Hon vill ingenting. Plötsligt får Den Andra en idé. Tillsammans ger de sig iväg från barnavdelningen och äntligen bestämmer Annie själv. Eller? 

En bok om moln, en sjukhuskällare och om hur det känns att vara arg..

Författare: Maria Bom
Bild: Anna Westin