Efter 11 dagar i Tokyo är vi nu hemma…..men med lite konstiga tider i kroppen då. Förutom att gå runt och turista och se en massa coola saker hann vi också med en hel del shopping. Det blev en del kläder men också lite saker till lägenheten. Vårt bästa köp måste vara de små tallrikar som kostade ca 23kr st. Riktigt fina med tryck både på fram och baksidan. Innan hade vi tänkt att samla på Iittala tallrikarna med rävar men de är ganska dyra och just nu känns det roligare att lägga pengarna på andra saker än tallrikar (om dom inte är billiga då). Rävarna får helt enkelt vänta. Vi köpte också fina sushi pinnar och pinn-hållare. Det finns ett köks-distrikt som bara säljer köks-saker. Perfekt om man vill hitta billigt och fint porslin.

Vi var ju också i Akihabara (som är mest känd som elektronik och manga distriktet) och jag ville väldigt gärna köpa en fin manga bok. Vi var inne i några affärer och jag kan säga att på de översta våningarna hittade vi bland det sjukaste jag sett. Jag köpte ingen av de tidningarna (tror faktiskt att en hel del av de tidningar som fanns där inte ens är lagliga i Sverige) utan hittade en som såg hyfsat oskyldig ut. Det var den INTE. Tidningen är lite uppdelad och vissa serier är helt vanliga…vissa lite mindre vanliga. Ni kan få se en del som inte är barnförbjuden.

En av de sista dagarna visade mamma oss en affär som säljer fina papper och byggsatser till fina lådor. Lite som ett japanskt Panduro. Jag köpte en låda som ska få stå på mitt skrivbord och hålla reda på alla mina pennor….måste bara bygga den först.

Sen så får vi inte glömma bort vår katt-gris. (Hunden som ser ut som en gris och låter som en katt). Han har ju redan en och annan nalle men när vi var på spa hittade jag en liten söt gris som jag inte kunde låta bli att köpa till honom. Han har en förkärlek till alla nallar som har rött eller rosa på sig. Denna var inget undantag, tyget är redan lite nött av allt snuttande.

Söt!