Att åka till bokmässan utan att köpa böcker går ju inte. Jag ÄLSKAR att köpa böcker, att gå runt i en bokhandel måste ju vara bland det bästa som finns!

Jag är ju en sucker för Sven Nordqvist så när jag såg att han hade släppt en ny Pettson & Findus bok var det ganska givet att jag skulle köpa den. Tydligen är den omskriven från ett manus och tyvärr  märks det. Illustrationerna är fortfarande lika sjukt bra som vanligt men texten flyter inte alls lika bra som den brukar göra. Lite synd. Min favoritbok med Sven Nordqvist är absolut Hattjakten. Den boken är helt underbar både i text och bild. (Tips!)

Jag hittade även två böcker som jag inte kände till. Jag föll direkt för de fina detaljerade akvarell illustrationerna så de fick också följa med hem. Jättefina böcker det med!

Att köpa pocket var galet billigt så det fick bli två från min absoluta favorit, Haruki Murakami. Jag har läst två av hans böcker, Fågeln som vrider upp världen och Kafka på stranden. Båda av de böckerna är riktigt bra, har några hemska scener men annars helt underbara båda två. Det är böcker som jag ofta kan gå runt och tänka på och det måste ju ändå vara ett ganska bra betyg. Ser fram emot att läsa de här böckerna nu.

Jag köpte även en roman som är helt en chansning, jag var sugen på något lättsamt så vi får väl se om det är bra eller inte. Erik passade på att köpa en John Ajvide Lindqvistbok. Jag har läst nästan alla hans böcker och vissa är riktigt bra (Låt den rätte komma in) men alla håller inte samma nivå enligt mig. Jag kan tycka att han ibland har riktigt äckliga scener som känns som att de bara är till för att chocka….sen så vill jag ju inte drömma mardrömmar heller 😉

Erik gick ju såklart loss i ekonomi/domedags/mat hyllan. Han är verkligen inne på att läsa böcker som beskriver hur världen håller på att gå under (upplyftande) och den här gången blev det ur ett ekonomisk synpunkt. MEN jag menar inte att de är dåliga…jag förstår bara inte hur han orkar plöja den ena efter den andra. Jag är i alla fall sjukt peppad på den ekonomiska/feministiska boken ”Det enda könet”. Vi såg en föreläsning med Katrine Kielos och det var verkligen inspirerande och hur bra som helst.

Så nu tror jag att jag har böcker så jag klarar mig en stund. 🙂 Är det någon som sitter på något boktips får ni jättegärna dela med er!