Som jag nämnde innan var jag och Erik på bokmässan i helgen. I onsdags packade vi bilen med visitkort, kläder och en ledsen hund (han fick inte följa med utan dumpades på vägen). Jag hade planer på att dela visitkort och vykort till de olika bokförlagen och skulle även intervjuas i Svenska Tecknares monter. Varken jag eller Erik hade varit på bokmässan förut så stämningen var på topp.

Vi kom till mässan redan på torsdagen eftersom vi fick biljetter av Axiell. Vi började med att gå runt och titta lite på montrar innan det blev så mycket folk. Sen helt plötsligt hör vi P3 jingeln och då var det PP3 som sände live. Vi satt i publiken med varsin kaffe och underhålls av att inte bara lyssna utan också se radio sändas.

Att vara på mässan var verkligen inspirerande och fick mig att vilja göra en egen barnbok mer än någonsin. Överallt hängde det färgglada fina vimplar och barnböcker som ropade KÖÖÖP MIG!(ja jag kom hem med en påse barnböcker…)

Torsdagen är den dagen med minst besökare för då är det mest företag…men för att vara lite tycker jag att det var mycket.

Sen blev det dags för min intervju. Jag blev först lite nervös när jag märkte att jag var efter Per Gustavsson som är verkligen en mega-etablerad illustratör som både tecknar och skriver barnböcker. Men trots prestationsångest tycker jag att det gick bra, jag pratade lite om hur jag brukar jobba och beskrev jobbet då jag live-målade i Finland.

Efter intervjun passade vi på att gå på lite seminarium. På ren tur hamnade vi på en ekonomi/feminist debatt som var jätteintressant. Erik blev så till sig så han köpte två ex av en bok som han redan har läst….

Sist men inte minst var det himla kul att se min tavla på mässan. Jag var lite för långsam att fota den så när jag väl kom till skott höll det på att dukas upp mingel framför den. Men kombon vin och tavla är väl i för sig inte helt fel det heller. Det var också jättekul att träffa alla på Axiell igen. Alla var verkligen jättepositiva och glada och det var kul att höra att de fortfarande var nöjda med tavlan! Nu åker den till Lund och kommer att hänga på huvudkontoret 🙂

En riktigt lyckad helg med andra ord!