När jag inte jobbar med olika uppdrag försöker jag alltid uppdatera min portfolio för att kunna få in mer jobb. Jag känner mig väldigt trygg när det gäller att teckna till barn men när det gäller illustrationer som ska vara i mer ”vuxna” sammanhang gäller det för mig att hålla tungan rätt i mun så det inte blir för barnsligt av bara farten. Jag vill ju såklart att man fortfarande ska se att det är jag som har tecknat men att det är riktat till en äldre målgrupp.

Nu är det ju svårt att slita sig helt och då jag älskar att teckna barn kom jag på att jag ville göra en barn-illustration som skulle kunna användas i ett vanligt magasin. Jag tänkte inte på det under tiden jag tecknade men nu när jag är färdig ser jag att det är faktiskt min barnbokskaraktär Bella som jag har tecknat. Nu ser man ju inte hennes ansikte men helt klart så har hon samma frisyr som henne, tydligen svårt att slita sig ifrån barn med två hårtofsar.

Jag tycker ändå att hon blev helt ok. Ganska o-barnsligt för att vara mig. Eller?

barnet&bilden