Hur länga har man behövt väntat på våren nu egentligen? Det väl inte så långt kvar…eller börjar det nu? Jag tycker mig nästan se lite grönt i backarna. Jag som har börjat har med en nya vana granskar verkligen våren steg för steg varje dag som går nu. Jag har nämligen (som jag säkert nämnt tidigare?) börjat springa runt Råstasjön på min lunch varje vardag. Eftersom jag jobbar hemifrån kan det bli lite långtråkigt och segt att sitta framför datorn en hel dag så att springa 4 km på lunchen har gjort att jag verkligen har blivit så mycket piggare och effektivare på eftermiddagen. Innan ville jag mest av allt bara krypa ihop till en liten boll och ta över Idefix´s sovplats när klockan började närma sig tre på eftermiddagen. Nu orkar jag jobba på mycket bättre och det här är den fjärde vecka som jag har hållit igång. Om jag klarade tre veckor utan att lägga av så fick jag ge mig själv en present. Tre veckor gick och jag klarade det så det blev en ny det bok om hur man bäst målar med ljus. Om tre veckor till får jag komma på en ny belöning….hmmm.

Just att komma ut till Råstasjön är ganska kul för det är alltid så extremt mycket fågelskådare där. Många fåglar är där hela vintern så det är jämt människor där och matar eller tittar, men då är det mest vanligt folk. NU när det börjar bli vår så är det folk med kameror som har objektiv som är nästan en halvmeter lång, jag överdriver inte (jo kanske lite) men vissa har stativ till sin objektiv och helt galna kameror. Eftersom det har varit lite dålig fart här på bloggen ett tag nu tog jag tillfället i akt och lät fågelskådarna bli min inspiration för dagen.

Jag har som vanligt först tecknat i blyerts och sen färglagt i Photoshop. Den senaste tiden har jag även börjat leka mycket med olika texturer och lager, vill inte att det digitala ska se så digitalt ut så jag smutsar ner det lite med olika skitiga texturer. Försöker ju också som alltid att bredda mig lite och försöka få in en “friare” känsla. Vet ju inte om just den här illustrationen lyckades med det men den var kul att låta de mönster som jag ibland använder när jag gör moln eller buskar bli hela naturen. Tycker också att man ser ganska tydligt att det är jag som har tecknat.