När jag pluggade gick jag en kurs som heter fakta-illustration, i den kursen fick man själv välja ämne och det ämne man valde skulle man då informera om. Målgruppen att informera till var också valfritt. Den här kursen var en av de sista innan examensarbetet och jag hade redan då tänkt att jag ville göra en barnbok som examensarbete så det kändes lägligt att välja ett ämne som riktade sig mot barn i den här kursen också.

Jag valde att göra en mat affisch (storlek 70×100) om var maten kommer ifrån. Tanken var att den skulle kunna finnas i skolor och matsalar där det var mycket barn och på ett enkelt och roligt sätt visa hur råvarorna ser ut och även få lite snabbfakta om maten. Projektet döptes till Bellas mat och det är med hjälp av min karaktär Bella som jag visar upp dom olika råvarorna. Affischen är uppdelad i fyra rutor, i dom olika rutorna visas råvarorna man behöver för den specifika maträtten. Maten i mitten är utplacerad så att den ruta som är närmast informerar om den maten. Te.x hallonsylt till höger och pannkakor längst ner. Jag ville att barnen skulle tycke att affischen var rolig att titta på (min mardröm var att jag skulle göra en stel och tråkig informationsskylt om mat) och jag la därför till en hel del extra detaljer som te.x  små djur som inte har men informationen att göra men som kan vara roligt för barnen att leta efter.

När kursen var slut tänkte jag att jag skulle redigera affischen men sen drog examensarbetet igång och tiden räckte inte till så redigeringen blev aldrig färdig, tills nu. Eftersom affischen är så stor och detaljrik kändes onödigt att inte använda något som man lagt ner så otroligt mycket tid på. Hela affischen är målad i akvarell och sen så har jag förbättrat den nu i Photoshop. Blir responsen bra så funderar jag på att trycka upp en liten upplaga men det blir nog på beställning i så fall för det är ganska dyrt att trycka så stora saker.

Så här är den, redigerad och färdig. (Puh!)  Vill man läsa texten så går det att klicka på bilden så blir den större.

Hoppas ni gillar den….den tog ju som sagt en stund att göra 😉