Igår var vi och såg Lady Gaga. Mina förväntningar var galet höga MEN jag var faktiskt inte orolig alls att hon inte skulle leva upp till dom. Tur det! För hon var helt fantastisk!

Konserten börjar med att hon rider in på en jättehäst som ser läskigt riktig  ut och i bakgrunden ser man nu hennes slott. Känslan blir direkt att man är på teater. Scenen fylls av alla fina dansare och publiken blir helt galna. Scenografin är otrolig och i sann Lady Gaga anda passar hon på att födas ur en stor uppblåst jättevagina, glider runt i en köttklänning och är en del av en motorcykel. I recensionen av konserten skriver Per Magnusson ”Kärleken är som störst när hon bjuder upp publiken” och det håller jag verkligen med om. Efter några låtar dör en del av strömmen i globen och hon försvinner iväg i sitt slott (bara det att hon hade ett slott på scenen!!) först tänkte jag att hon hade väl något avancerat klädbyte men när det dröjer och en del av lamporna inne i globen börjar lysa märken man att något är konstigt. Hon kommer då ut förklarar vad som har hänt och går sedan ner till sina fans och de får ställa frågor tills strömmen kommer tillbaka. Att något sådant händer skulle ju kunna förstöra magin och drar ner betyget på helheten. Här blir det helt tvärt om och man får se hennes personlighet när hon skämtar och pratar med sina fans. En tjej med rinnande mascara ställer frågan ”How are you?” och Lady Gaga frågar snabbt tillbaka ”How are YOU?” Ett rörande ögonblick som blev ännu mera rörande när tjejen senare får komma upp på scen. Tjejen kastar sig då i Lady Gagas armar och får sen sen sitta bredvid henne på motorcykeln när hon sjunger sin nya ballad Princess Die. Under den låten fylls hela globen av kärlek och det är omöjligt att sluta le.

Att Lady Gaga vill vara en förebild för unga människor var väldigt tydligt och kärleken hon visade till sina fans var det som gjorde konserten extra speciell. Lady Gaga du är härmed placerad på min topp fem lista över bästa konsertupplevelser i livet.

Jag hade ingen möjlighet att ta några vettiga bilder under konserten så det får helt enkelt bli en repris av mitt porträtt av fantastiska Lady Gaga.