Förra helgen lyckades äntligen färgen ifrån Finland leta sig hem till mig, lådan såg ju ut som en brun mosad hög men färgen hade klarat sig bra.

Det hade verkligen kliat i fingrarna så det var skönt att få fortsätta jobba på tavlan. Nu är den nästan helt färdig, alla objekten är ditmålade och jag ska bara gå igenom detaljerna en sista gång. Sen sist har det tillkommit en del djur/människor/objekt, här t.ex. står det en söt rosa elefant som är ny i gänget. Hej!

Det var verkligen bra att jag fick en chans att gå igenom tavlan en sista gång i lugn och ro. När jag jobbade på mässan fanns det inte tid att ta ett steg tillbaka och fundera en stund på om något behövde ändras eller justeras. När jag väl kom hem var saker jag inte hade sett då ganska självklara hemma att de behövde ändras. Den nivån tavlan befann sig efter mässan var helt ok men den kändes lite som att den var lite uppdelade i olika bitar, nu håller bilden ihop på ett helt annat sätt och den har också en bättre riktning i motivet. Även djupet och färgerna är mycket bättre (bilden ovanför stämmer inte helt i färgerna för det var kolsvart ute när jag fotade).

Det har verkligen varit roligt att jobba på tavlan och nu börjar jag känna mig nöjd så nästa vecka skickas den till Lund. Hoppas bara Axiell blir lika nöjda nu som då. 🙂

Sen till något helt annat.

Tack för alla tips och kommentarer på förra inlägget både i bloggen och på facebook! Ni verkar tycka 50-50 om den ska vara genomskinlig eller inte….hehe typiskt. 😉 Min första tanke när jag gjorde bilden är att de skulle vara vålnader (som två också kommenterade) men jag håller också med om att den kanske ser lite halvfärdig ut då. För att få fram bästa vålnads-känslan kanske man skulle ha låtit den vara mer vit i så fall. Jag är inte helt säker än men just nu tror jag jag lutar åt att bilden inte ska vara genomskinlig. Hur som helst vill jag ville bara säga att jag uppskattar verkligen era synpunkter. Tack!