Jag har helt glömt bort att visa er Påsk-illustrationen som jag gjorde till Östergötlands tidning Corren. Det här var också ett jobb jag fick med bara några få dagar innan deadline. Temat var de olika religion och livet efter döden. Texten var jättebra med mycket humor och glimten i ögat men eftersom jag aldrig hade illustrerat åt dem förut så fegade jag ur lite i illustrationen och gjorde mest en samling av religiösa ikoner. Min kontaktperson sa att skissen var fin men undrade inte om jag kunde skruva till den lite, göra den lite mer fyndig och mer humor så att den matchade texten bättre. Absolut kunde jag det, jag funderade lite till och sen så skickade jag en ny skiss som sen blev godkänd rakt av. Jag kan säga att jag är glad att de bad mig tänka ut en ny idé för den här illustrationen blev mycket bättre än vad mitt första förslag skulle ha blivit. Lärdom: Var inte feg!

Min illustration föreställer ett äldre par som är på vår-marknad för att välja vilket liv de vill ha efter döden. De olika stånden är de olika religionerna och prästerna ropar ut vad deras specifika religion har att erbjuda dem efter döden.

Tycker själv att det äldre paret blev ganska gulliga ändå 🙂