Jag tänkte visa er anledningen till att jag inte funnits på bloggen den senaste tiden, jag har nämligen förberett mig inför ett större jobb i Finland. På söndag åker jag och kommer att vara där tills på onsdag. Själva jobbet är att live-måla på en mässa och det kommer vara det svåraste jag har målat (5 x 2,5 meter) med begränsad tid och mycket improvisation ( troligtvis extremt mycket prestationsångest också). Förhoppningsvis kommer det att filmas och livesändas så jag hoppas kunna lägga ut en länk på bloggen på måndag så kan ni titta på när jag står och jobbar.

Det var ju ett tag sen jag jobbade i akryl så för att färska upp mitt minne har jag spenderat en del av min semester tillsammans med mina vänner färgburkarna. Just de här tavlorna har ingenting med mässan att göra de är bara för övningens skull.

Alla tavlor jag har målat i sommar är direkt från fantasin utan skisser eller referensbilder. Ingen av dessa är heller färdiga så ser de lite konstiga är det förmodligen så att de ser lite konstiga ut. Min förmåga att börja på nya tavlor är bättre än att göra färdigt de gamla. Men målet är ju såklart att alla bilder ska bli färdiga inom en snar framtid.

Halvstor tavla, 1 x 1,5 meter. Måla utan skiss eller plan. 100% improvisation.

Mindre tavlor på färdigspända dukar.

Den största (och också mest ofärdiga) 2 x 1,10 meter.