Som vissa av er redan har sett på facebook och instagram så har jag fått äran att teckna årets julkalender. Jag fick frågan i vintras om jag skulle tänkas vara intresserad av att teckna julkalendern åt Sveriges Radio. Ehhh…JA!! Jag fick lov att ringa Erik innan jag kunde svara på mailet och Eriks råd till mig tycker jag var ganska bra….”skriv inte så det låter som att du skriker”. Det var helt klart det största jobbet jag har fått och en otrolig ära!

Det tog ett tag innan jag verkligen vågade tro att jobbet var mitt. Ända fram tills mötet på Sveriges Radio tänkte jag att det var säkert flera som dom valde mellan, lite som en anställningsintervju men när jag väl kom dit så fick jag höra att dom hade fastnat för min stil och därför valt mig. Helt overklig känsla. Åren av kämpande när man fick fler nej än ja kändes helt plötsligt väldigt långt bort.

Under mötet fick jag veta vad historian handlade om och att den utspelade sig i en lite ort som heter Mårsta, sjukt sammanträffande då jag är uppväxt i Märsta. Efter att jag hade läst igenom manus var det bara att börja skissa på hur den lilla orten skulle se ut. Jag gjorde fyra olika varianter som vi sen tillsammans valde ut de bästa bitarna ifrån och efter det blev orten som den ser ut nu. Om det är någon av er som kommer ifrån Märsta så kan ni leta lite extra bland detaljerna…det kan hända att det finns en och annan blinkning dit.

julkalender-m

HT-barnen-m

julkalender-framsida-mKalendern säljs tillsammans med SVT kalendern och på framsidan så finns det en liten ruta med en bit av illustrationen och under står det vem som har illustrerat och vad det är för sändningstider. Eftersom årets julkalender är så himla spännande tyckte jag att det var synd att bara beskära en bit av kalendern utan valde istället att teckna en helt ny bild. Det blir lite som en trailer på vad som komma skall. Nu är jag peppad på december och få höra hur slutresultatet blev. Helt klart det roligaste jobbet jag har gjort och så roligt att få arbeta med en massa bra och kreativa människor!