Idag fortsatte jag att jobba på lite nytt material som jag ska ha med på min utställning. Eftersom den senaste tidens illustrationer nästan helt och hållet tecknats digitalt ville jag göra lite nya icke-digitala illustrationer som känns lite roligare än bara vanliga akvareller. På utställningen kommer det finnas både reproduktioner och original och ett original blir ju av ganska naturliga skäl bra mycket dyrare än en kopia men då vill jag också göra original som bryter av och skiljer sig mycket ifrån en tryckt kopia. Vad blir lösningen på det?…..klipp och klistra lika a crazy person!

Än så länge har jag gjort två rävar (de som ni redan fått se.) Jag var lite osäker på hur jag skulle fortsätta jobba med den bakgrunden och jag fick väldigt bra kommentarer som hjälpte mig massor! Tack! Jag gjorde lite justeringar och det blev MYCKET bättre, men det får ni se senare. Nu tänkte jag passa på och visa mina senaste hopklistrade alster. Jag är tydligen kvar i facket “gör två av varje” så den här gången blev det två fåglar, en liten svart och en större papegoja. De tar ju som sagt ganska lång tid att göra men jag tror att effekten kan bli riktigt bra i slutändan.

Fåglarna målar jag med gouache när de är färdiga. Det blir bäst eftersom man kan lägga på den färgen ganska tjockt och den lägger sig även över limmet om det råkar titta fram. Sen räcker det ju (tydligen) inte att måla en gång för att få bort det vita som fortfarande syns.

Basen i denna illustration kommer att bli en kvinna som är i mitten av alla fåglar. Hennes hår kommer att vara klipp och klistra manér men hennes ansikte kommer jag att måla i akvarell. Uppdatering får ni senare när jag har kommit lite längre. Just nu ser hon ut såhär.

Känns otroligt skönt att komma igång och jobba mer för hand efter en lång period av att bara jobba digitalt (även om det är också är jättekul.) Nu hoppas jag bara att någon kan tänka sig att ha lite akvarell-collage på väggarna hemma. 🙂