Att jobba hemifrån kan vara den bästa arbetsplatsen, men också den sämsta. Nu för tiden är jag van att jobba hemifrån och det fick man börja träna på redan när man pluggade, vilket var superbra! För nog tog det en bra stund innan man fick igång sin effektivitet och lärde sig hur man skulle göra för att få arbetsro. Jag kommer ihåg dagar när man skulle plugga inför en tenta eller hade en uppgift att göra färdigt men tanken ”jag ska bara” gjorde att man valde ALLT annat framför det man verkligen behövde göra.

Nu har jag lärt mig hur jag ska göra. Jag har arbetstider som på vilken arbetsplats som helst med rast för lunch och kaffe. Det viktigast för att man ska kunna fixa att jobba hemifrån är disciplin och kunna skapa sig en arbetsro. För min del är att hålla tider superviktigt men också att underhållas med något under tiden, t.ex. radio eller musik.

När jag kommer in ett riktigt bra arbetsro är det som att mina saker börjar leva ett eget liv. Jag börjar med ett avplockat rent skrivbord med en hyfsat bra arbetsyta. Under dagen krymper den arbetsytan mer och mer utan att jag egentligen märker det. Men….mitt jobb är ju att vara kreativ så att det blir lite kreativt kaos under dagen känns bara naturligt. När jag är inne i mitt ”workflow” finns det inte en chans att jag skulle börja plocka undan saker då, det får helt enkelt staplas på högar i väntan på att jobbet är färdigt och skrivbordet städas av.

På min hylla har jag inte bara pennor och penslar utan också lite figurer som jag stött på lite varstans. Grisen är senaste tillskottet i gänget och hen hittade jag i en liten butik i Tokyo. Det är bra för usb-gubben är från samma butik så jag antar att dom två kan prata japanska med varandra. Söt va!

Hunden är på prao och har flyttat in sin krog till platsen bakom min stol. Där sover han dagarna ut med sällskap av fåret. Om jag ska vara ärlig är inte min arbetsplats fy skam…. tvärtom är den faktiskt så himla mysig att jag skulle kunna tänka mig att bo här 😉