Igår vaknade jag med en halv förkylning. Inte alls sjuk men med en känsla av att idag kommer det inte att ske några idrotts-under eller världsrekord för min del…med andra ord: lite ont i halsen. Vi hade inga planer alls på hela dagen, visst hade vi kunnat tapetsera upp världens bästa tapet, men det hade inneburit ett tripp till tapetklisteraffären och det fanns det icke ork (eller lust) till.

Erik kom ändå på att han kunde göra klart lamporna i hallen. De lamporna som skulle hänga i hallen hängde just då vid mitt skrivbord. Min skrivbordslampa är megastor men eftersom jag har den när jag jobbar har den ett vidrigt vitt sken. Jättebra när det ska målas och sånt men inte direkt mysbelysning….om man inte är ett stort fan av sjukhus då.

Min plan har ju alltid vara att pyssla om lite gamla lampskärmar som jag har köpt på lite olika loppisar. Det har bara aldrig blivit att jag har tagit mig tid till det. Nu eftersom mina lampor flyttades kändes det ganska givet att just det pysslet snabbt som blixten flyttades upp till nr 1 på pyssellistan. Limpistolen plockades fram och det dyra fin-tyget börjades limmas på plats. Jag tror faktiskt att jag skulle kunna ha en extra karriär som inbrottstjuv/ninja nu eftersom jag troligtvis bränt bort mina fingeravtryck. När jag köpte tyget så köpte jag även fina band som jag skulle klä in lamporna med. Det är fyra lampskärmar och jag räknade till att jag köpte band till alla fyra. Banden räckte precis….till en (nej matte är inte min grej).

Men jag tror att det här kan bli riktigt bra! Den lilla rosa är fin som den är så den får vara kvar i original. De andra får en välförtjänt uppgradering. Nu måste jag bara åka in till stan och köpa lite mer band så jag kan göra klart det sista på de andra lamporna.