Ni som har följt min blogg tidigare kommer med all säkerhet att känna igen en del av bilderna som kommer att läggas upp nu, vissa saker måste bara få följa med in på min nya blogg. Då tänker jag främst på dom saker som kostat mig mest blod och svett. Fåret och grisen var ju inte direkt projekt som jag smällde ihop på en dag.

Det första större projektet jag gjorde var fåret. Det började med att jag fick väldigt mycket garn efter att mormor gick bort och jag ville göra ett större projekt där garnet fick användas till något meningsfullt. I mitt huvud kom då en liten tanke på ett får….

Sagt och gjort…

Detta projekt var både kul och jobbigt. Det jobbigaste var att det tog evigheter att göra alla garnbollar, sen var det inte heller jättemysigt att jag använde vardagsrummet som arbetsyta…som ni ser på bilderna var det inte helt o-kladdigt.

Men det gjorde inget för städa går ju…och jag blev faktisk nöjd med resultatet.

Helheten…

Fåret har varit ute och åkt på flera utställningar. När den ställdes ut på Sigtuna KONST NU 2011 så vann den publikens pris och juryns 3:e pris.

Motiveringen till varför Fåret fick bronspriset.

 I slutet av 1950 talet blev en amerikansk uppstoppad get världsberömd som konstverk. Konstnären som skapade den betraktas idag som en centralfigur i popkonsten med ett hundratals konstobjekt – det var en blandning mellan målning, collage och skulptur eller som en annan konstnär uttryckte sig. “Han gjorde en målning som leker skulptur”. I vår lilla utställning har vi ett annat djur som kanske inte kommer att revolutionera konsten i samma utsträckning som Rauschenbergs get. Konstpubliken har ju efterhand under åren blivit van att se olika former av avvikande konstexperiment. Fast inte särskilt ofta är de lika glädjespridande som vi här har nöjet att beskåda. Jag skulle vilja kalla Fåret av Anna Westin för en skulptur som leker mjukis. Jag har lust att klappa de!. Fast staketet runt omkring verkar som ett hinder eller snarare som att testa min lekfullhet. Framställningssättet är naivt, men visar ändå på en professionell skicklighet. Kontrasten mellan de vita gipsfärgen och de färgrika bolltofsarna påminner oss om samtidskonstens dubbla budskap- den vaga gränsen mellan den materiella och imaginära världen. Som bevis på att detta konstobjekt har väckt lekfullheten inom mig kan jag erkänna att jag redan klappat det…i smyg. Tack Anna! för en glädjefull skulptur.

Att det gick så bra med fåret och att den fick ställas ut flera gånger gjorde att jag blev sugen på ett nytt projekt. Ett som var större än fåret. Grisen.

Detta projekt var lite svårare då det var meningen att det skulle se ut som att grisen var på väg att lätta ifrån marken med hjälp av ballonger. Jag fick kontakta ett företag som byggde en ställning av stål som skulle hålla upp konstruktionen. Efter att stålkonstruktionen var på plats var tekniken samma som på fåret.

Det färdiga resultatet….

Helheten

Grisen har jag inte ställt ut ännu. Jag tänker börja söka lokal och hoppas på att kunna ställa ut dom tillsammans.

Jag förstår att dessa verk är väldigt svåra att sälja eftersom de tar upp så otroligt mycket plats. Men min tanke nu är att göra små varianter i keramik av både fåret och grisen och sen sälja dom för en rimlig peng på min webbshop. Det är flera som varit intresserad av fåret så jag hoppas att dom små varianterna kommer att gå och sälja lite lättare än vad den stora gör. Än så länge har jag inte byggt små grisarna/fåren, men håll utkik på min blogg. Jag kommer heller inte att göra jättemånga i taget så om man är intresserad är det bara att höra av sig så gör jag på beställning.

Min webbshop är för tillfället inte aktiverad, hoppas få igång den ikväll eller imorgon.