Måndagskvällar kan vara en kväll som tillbringas med att starta upp något nytt i livet, börja träna eller prova på något nytt. Så är det ALDRIG för mig (fast tanken har väl funnits där), oftast blir det att sega framför tv:n zappandes efter något underhållande som inte finns. Av någon anledning har jag de senaste måndagarna följt den svenska serien 30 grader i februari (tror den heter så) men den serien blir bara mer och mer ångest för varje avsnitt. Förra gången dog en elefant och det vara bara elände hela tiden och som den mogna och ansvarsfulla kvinna jag är säger jag STOPP! Inget mer ångest i soffan, nu får det bli något annat istället! Det fick bli kroki. Sagt och gjort tog jag mina pennor och papper och åkte till söder för två timmars kroki.

Det var evigheter sen jag tecknade kroki så det tog nog halva tiden innan jag kom in i det. Jag fokuserade på att teckna snabba skisser och istället få till rätt volym och proportioner. Måste säga att modellen vi hade var nog den bästa jag har tecknat någonsin. Hon varierade ställningarna väldigt mycket och hon stod också helt blickstilla. När jag gick på konstskola fick vi teckna kroki regelbundet och jag kan nog säga att dom lite halvskumma modellerna är nästan fler än dom normala. Jag har nog när jag tänker efter en ”topp tre lista” (och en bubblare som nästan kommer med på listan) över dom konstigaste modellerna.

1. Kvinnan med lårben(?) hopbundna i ett kors. Hon duschade inte regelbundet….

2. Mannen som ENDAST klädde sig på överkroppen när det var rast och började sedan stretcha.

3. Kvinnan som blev arg när pennorna lät för mycket mot blocket, alternativt om någon hade musik i hörlurar. Överdrivna proportioner var också ett ”big no no”

Bubblaren:  Mannen som var lite trött och ibland somnande när han satt modell. Det kunde även hända att han läckte lite kiss när han sov. Men till hans försvar så var han gammal och ganska söt så det var inte så farligt.

Ibland kan det vara ganska spännande med kroki, men får jag välja så väljer jag en modell som hon igår vilken dag som helst. Det blir så mycket roligare när modellen är lite kreativ och tänker ut roliga positioner. Sen är det ju himla nyttigt också, får nog ta och boka in mig på flera kroki-kvällar framöver.

Är det någon annan som har råkat ut för en lite ”speciell” modell?