Det var längesen jag var så här inne i att skapa saker för hand. Det har märkts mycket väl på vissa bitar. Saker blir gjorda och saker blir slängda. MEN ändå har jag lyckats få fram lite nytt och även hunnit uppdatera en gammal illustration som var väldigt platt i färgen.

Vi börjar med flickan. Hon är tredje gången gillt. Ett försök i akvarell, ett försök i gouache och sen slutligen blev den i blyerts. Även fast man kan tycka att det är värdelöst att behöva slänga saker som man har lagt en massa tid på så är det ibland helt nödvändigt. Hon är inte helt färdig men på god väg. Blev ganska nöjd att jag bara använde mig av en färg i slutändan.

Det galnaste projektet jag började på var att göra en stor björn där jag klippte ut alla pälsbitar och sen limmade på plats. Jag började i fredags och jag har limmat lite varje dag och igår kväll var björnen färdig och idag målade jag det sista lagret. Nu är det ”bara” bakgrunden som saknas.

Jag har även passat på att uppdatera gamla alster. Denna illustration gjorde jag förra året och eftersom den är i collage teknik tänkte jag att det var lämpligt att den också skulle få ställas ut. Men den behövde en uppdatering. Jag maskerade alla vita ytor med flytande maskering (?) och täckte över de ytor som skulle vara fria från stänk och sen tog jag en gammal tandborste och stänkte ner hela ytan. Blir tillsammans med den flytande färgen en fin kontrast.

Rävarna har jag ändrat färg på pratbubblorna och jag har även tänkt ut en bakgrund som ligger och väntar på sin tur att bli gjord.

Så nu vet ni. Jag är inte försvunnen…jag är bara begraven av ett berg med små små pappersbitar 😉