Förra veckan kom Sigtunabygden ut med min illustration till årets vinnarnovell. Jag tecknade en novell åt dem för ett tag sen och nu fick jag frågan om jag ville teckna även denna novell. Absolut! Att teckna till en berättelse är ju bland det roligaste som finns!

Den här gången var det dock lite knepigt. Historien utspelar sig i ett befintligt rum på Steninge Slott, det är ett rum som jag aldrig sett eller varit i och det fanns heller inga foton på det. Eftersom tiden var knapp var också studiebesök ett no go. Jag har ju aldrig sett mig som en synsk människa och nu efter att jag försökte plocka fram de egenskaperna kom jag (lite missnöjt) fram till slutsatsen: Nej jag är inte synsk. Klart man då blir lite besviken. Egentligen har det ju aldrig varit en egenskap jag strävat efter men jag menar hur coolt hade det inte varit att vid 28 års ålder kommit fram till att man hade fler superkrafter än att bara kunna tänka fram svett i händerna.

Jag fick övergå till plan B. Det var att använda mig utav ett foto som jag fick mailat till mig som är på en hall som finns i Steninge Slott. Jag fick helt enkelt använda mig av hallen  och sen fick rummet skymta fram i bakgrunden. När jag skulle få till rummet i bakgrunden så använde jag den gula färgen som finns i slotten, formen på fönstren och deras kärlek till pelare. Jag som fortfarande inte sett detta rum än ger mig själv betyget, close enough!