På onsdag åker jag med mina tavlor till Märsta för att hänga upp på väggarna i Kulturstugan. Fram tills dess är det totalt kaos på mitt skrivbord och den närmaste ytan runt omkring. Jag får på riktigt röja undan flera gånger om dagen för att sen börja om och ha ett nytt kaos ca fem minuter senare. När man väljer en teknik som collage så blir det ju lite snökänsla i lägenheten av alla små små vita pappersbitar som far omkring. Ingenting har heller blivit precis så som jag tänkt ut från början, t.ex papegojan. Han skulle vara tillsammans med en kvinna. Kvinnan blev inge bra istället gjorde jag en björn, björnen och papegojan var visst inte så bra kompisar som jag trodde så det fick istället bli två olika illustrationer. Nu har papegojan en papegojkompis och en skog som de hänger i. Björnen har än så länge ingenting… (detta är två dagar innan hängningen och jag har en liten förhoppning att också hinna börja med två små nya illustrationer.) Aja det är ju ändå 24 timmar på dygnet och jag känner mig ändå konstigt nog lite lugn. Det blir nog bra. Många illustrationer är på slutspurten och de blir färdiga på löpande band just nu…. finns det en kvart över så kanske jag hinner börja på en ny. Annars så räcker det nog som det är.

I helgen var Erik på skidresa så det blev en jobbhelg för min del. Parkerad framför datorn hann jag måla en skog, bygge en till papegoja och gjorde en ny version av hyllkatterna. Godkänd helg jobbmässigt tycker jag ändå. Lägenheten stinker nu lim och min telefon och pennhållare fick agera tyngder åt trädet som inte ville hålla sig på plats.

Hyllan i vardagsrummet är nu en hylla för färdiga och nästan färdiga illustrationer.

Rävar är ju som sagt ett ganska återkommande tema för mig. Eftersom ingen ännu var limmat på plats tyckte jag att det var läge att leka runt med alla bitar först innan de permanent flyttas till sina respektive platser.

Räv, räv, räv, räv, björn, fågel och elefant….. Inte många verk av mig som inte innehåller djur 😉