Veckans tema för torsdagsteckningen var julstämning. Helt perfekt med tanke på att jag har jobbat med julkort de senaste dagarna. Kortet ska tryckas och kommer snart att gå att köpa på min webbshop.

Det här är ju även illustrationen som jag började visa hur jag gjorde steg för steg och jag vill ju inte vara den som är den som bara visar halva steg för seg.

Så, till fortsättningen!

Jag tecknade först färdigt kortet i blyerts. Eftersom jag inte har någon bra scanner brukar jag fota mina illustrationer och sen får jag dra lite i kontrasterna i Photoshop för att det ska bli en bra grund att färglägga.

När jag är nöjd med hur blyertsen ser ut skapar jag ett nytt lager i photoshop. Se till att ändra i lagret nere i högra hörnet till multiply. Det gör så att allt i det undre lagret syns när jag målar på det nya lagret. Det kan också vara en bra idé att låsa alla lager man inte jobbar i, vet inte hur många gånger jag sabbat för mig själv genom att sitta i fel lager.

Eftersom jag ville jobba med täckande färger i den här illustrationen gick det ganska snabbt att färglägga. Jag ställde in Opacity på 100% valde en stor pensel och sen målade jag alla ytorna grovt i den färg som jag ville ha som grundfärg.

När hela illustrationen är täckt med färg så är det bara att börja jobba med mindre penslar och ställa ner Opacity till ex 23% så att det blir en jämnare ton i ytorna.

Det var väl ungefär så jag gick tillväga. Hoppas tipsen kommer till nytta. 🙂