Temat för torsdagsteckningen den här veckan var ”min kropp”. Jag funderade lite fram och tillbaka och kom fram till att göra en bild där man inte ser ansiktet och hon tittar emot en massa ord som både är positiva och negativa.

Min tanke med bilden är att många (säkert dom flesta) flickor växer upp med tanken om att dom aldrig är bra nog när det kommer till kroppen. Vad är fint och vad är fult? Ska man följa idealen får man det ganska tufft med tanke på att dom människorna som är idealen inte ens ser ut som dom gör på bilderna. Det som gör mig mest ledsen av allt är att det inte bara tonårstjejer som ska må dåligt över en massa påhittade krav utan också småflickor ska se mer och mer vuxna ut. Sminkade och med putmunnar poserar dom ”sexigt” på bilder som sen läggs upp på facebook där andra fritt fram kan kommentera över hur snygga dom är. Ska en liten flicka verkligen behöva vara ”sexig och snygg”?

I en drömvärld så skulle kvinnor inte behöva vara objekt, barn skulle få vara barn och alla sjuka ideal skulle bara helt plötsligt försvinna. Kan vi inte fixa det nu? Det är ju ändå 2012!