Vad är det som händer? Var och varannan dag spyr jag över all kränkthet och smygrasistiska inlägg som sprids över facebook. För visst märks det en skillnad?

Nu är ju jag inte mörkhyad så jag kan ju egentligen inte veta hur det känns men jag tycker att fler och fler verkar tycka att det är ok att sprida sina vidriga rasistiska skämt, inlägg och diskussioner. Nivån brukar ju oftast inte vara så hög, det kan vara som vi alla märkt en pepparkaka i ett luciatåg, en bortklippt snutt från Kalles jul eller den gamla klassikern MEH varför får jag inte kalla chokladboll för n****boll? Jag kräks mentalt varje gång jag ser en ”vän” som tryckt på gilla över all denna dumhet.

Vad har hänt med sunt förnuft? Varför är det så många som anser ha rätten att kalla saker för något som vissa kan uppfatta som stötande? Blir rädd när jag tänker på hur utvecklingen går! SD toppar springer runt på stan med järnrör men ändå går deras siffror upp. För mig är det en gåta hur folk kan rösta på ett rasistisk parti! Sen att topparna själva väljer att filma en fyllekväll som slutar med slagsmål och järnrör borde ju få folk att se över sina åsikter och ifrågasätta partiet som leds av dessa män. Men nej, siffrorna går upp.

Snälla tomten i år önskar jag mig att den här utvecklingen inte fortsätter. Varför ska vi döma ut människor bara för att de råkar ha en annan färg på huden eller tror på en annan gud? Varför är hen som du inte känner mindre värd än dig?