Nu när jag ändå är igång tänkte jag passa på att fylla ze blögg med lite färska inlägg och visa en av aktiviteterna jag och Erik roade oss med på semestern.

Vi började semestern med att åka till Rättvik för att hälsa på Eriks mamma och hennes fru. De har nyligen flyttat dit och bor verkligen mitt i idyllen. Jag och Erik hade planerat att cykla runt Siljan, det var en ganska lagom cykelsemester för att vara första, ca 15 mil. Planen var att ta det riktigt lungt med ca fem mil om dagen. Första dagen kom vi iväg ganska sent och ungefär 0,1 minut efter att vi cyklat iväg började det spöregna. Kul! Men skam den som ger sig så vi trampade på. Hade vi vänt om fanns risken att vi aldrig skulle komma iväg för regnet hängde verkligen i luften.

Här är vi peppade att komma iväg. Vissa mer överpeppade än andra…

Vi började att cykla mot Mora och en ganska stor bit av vägen var grusväg (inte en gullig Barnen i Bullerbyn variant utan en skitjobbigt blöt en som gjorde att det kändes som att cykla i sås.)

Svettigt!

Dag två hade vädergubbarna sagt att det skulle spöregna hela dagen…som tur var hade de fel. Det blev duschregn en gång men då hann vi precis springa in och ställa oss under ett ladugårdstak.

Arga moln!

Bitvis var det ganska jobbigt att cykla och jag blev ganska öm i baken efter många timmar på cykeln. Men utsikten var inte direkt ful. Disney-moln och Siljan.

Vår plan var ju som sagt att cykla ca fem mil om dagen. Första dagen var fem mil lagom eftersom vi kom iväg ganska sent. Men andra dagen kändes fem mil lite så det blev att vi cyklade på resten av sträckan, ca tio mil. Det kändes i kroppen (rumpan) men det var så himla skönt att komma tillbaka till huset och slippa jaga efter vandarhem.

Jag trodde faktiskt inte att jag skulle gilla att vara på cykelsemester lika mycket som jag gjorde, även med regn var det mysigt (kanske inte om det regnar hela tiden…) men jag kan helt klart tänka mig en till liknande semester.